Bukovszki Beatrix (hegedű)

„civil” foglalkozás: tanuló

          Zenei tanulmányaimat 1997-ben kezdtem, a karcagi zeneiskolában. Először szolfézst és furulyázni tanultam. A következő évben hegedülni kezdtem. Tanárom Zbiskó Zoltán volt. Lelkesedéssel kezdtem bele a hangszer tanulásába. Zbiskó Zoltán vezetésével a Tücsökzenekar tagja lettem (jelenlegi zenekari társaimmal :), Farkas Ágival és Törőcsik Rékával). 5. osztályos koromban részt vettem egy megyei hegedűversenyen, ahol első helyezést értem el (a zsűri elnöke Sárosi György volt). A helyezésem „jutalmaként” a karcagi zeneiskola koncertmestere, „B”-tagozatos növendéke lettem. A következő évben megyei szolfézsversenyen 2. helyezést értem el.A hegedűtanárom, Zbiskó Zoltán és szolfézstanárom, Nagy Kristófné (Pannika néni) óriási segítséget nyújtott zenei fejlődésemben, valamint a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium- ba történő sikeres felvételimben.
          A Szakiban főtárgy tanárom Radovics - Méder János lett. Nagyon jó, baráti kapcsolat alakult ki közöttünk. Tanár úr sokat segített nekem mind zeneileg, mind lelkileg és nagyon sokat köszönhettem/köszönhetek Neki. A Szaki vonós-, majd szimfónikus zenekarában a második szólam szólamvezetője voltam/ vagyok. 2008 óta a Karcagi Szimfónikus Zenekar tagja vagyok. Ez év végén szakmai vizsgát teszek, majd felvételizek zenei főiskolára (Debrecen, Miskolc). A jövőben, mint tanár szeretnék elhelyezkedni. A Sinfullal először 2008. februárjában, egy zeneiskolai rendezvényen találkoztam. A hegedűs lányokkal már ismertük egymást, hiszen egy zeneiskolába jártunk, Elek Janit pedig sporttevékenységem révén (Ő vizsgáztatott kick-boxból :)).
          2009 februárjában az egyik hegedűs lány, Balogh Heni tanulmányai miatt kilépett a zenekarból. Helyére hárman pályázhattunk: Győri Erika, Kerekes Ági és én. Erika anyukaként nem tudta vállalni a zenekari tagságot, de jelenleg is folyamatos kapcsolatban van a zenekarral, hiszen Törőcsik Réka tanára. A próbajátékra a Sinful demoját megkaptam és az alapján készülhettem. Nagyon vártam az első közös próbánkat, ugyanakkor rettenetesen izgultam. A felkészülés alatt ízelítőt kaptam egy teljesen új zenei műfajból, amely rendkívüli módon megtetszett. A próbajáték jól sikerült, élveztem nagyon.
          Ágival is volt a zenekarnak külön próbája. Miután a Sinful nem tudott kettőnk közül dönteni, így mind a ketten bekerültünk. 1 hónap volt az első koncertünkig, addig rengeteg dolgunk volt, hiszen 11 számot meg kellett tanulnunk Ágival. A lányok, Farkas Ági és Réka nagyon nagy segítséget nyújtott számunkra, hetente 2-szer 3-szor próbáltunk együtt. Heni is segített nekünk a kottaanyagban. :) Az első összpróba is váratott magára, de végül egészen jól sikerült. Ettől kezdve egy csapat voltunk/vagyunk :) Jelenleg egy debreceni könnyűzenekar tagja is vagyok.

Kedvencek:

  •     Zenekarok: James Blunt, Kelly Clarkson, Statovarius, Apocalyptica, Rhapsody, Nightwish
  •     Komolyzene: Szeretem a romantikus zenét(Lalo), barokkot, valamint a 20. századi zenét (Bartók)
  •     Film: Rettenthetetlen
  •     Könyv: Charlotte Bronte -A lowoodi árva (Jane Eyre)
  •     Kaja: csőröge, máglyarakás, brassói, borsófőzelék, csoki
  •     Pia: szénsavmentes ásványvíz, Pepsi, pezsgő